Перейти к основному содержимому

Курс туралы мағлұмат

«Сапа жүйесі» пәнін зерделеу мақсаты студенттердің сәйкес салалардағы кәсіпорындарда және ұйымдарда сапа жүйелерін әзірлеу, құру және еніру бойынша білім алуы болып табылады.

«Сапа жүйесі» пәнін зерделеу мақсаты студенттердің сәйкес салалардағы кәсіпорындарда және ұйымдарда сапа жүйелерін әзірлеу, құру және еніру бойынша білім алуы болып табылады.

Сапа жүйелері эволюциясын, ИСО 9000 МС бойынша сапа менеджменті жүйесін әзірлеу және ендіру технологиясын, сапа менеджменті жүйесінің ақпараттық қамтамасыз етуді; сәйкестігін растаусынақтарын жүргізу ережелерін білуі тиіс;

Кәсіпорында қолданыстағы сапа жүйесіне бағалау және талдау жүргізу, сапа жүйесін әзірлеу және ендіру, ішкі аудитті жоспарлау, түзетуші және ескертуші әркеттер жасау, сапа жүйесін жақсарту ептілігі болуы тиіс;

Кәсіпорында қолданылатын стандарттар мен басқа нормативтік құжаттарды жүйелі тексеруді жүзеге асыру; кәсіпорын бөлімшелерін стандарттау бойынша жұмыстардың орындалуы бақылау; сапа жүйелерін әзірлеу және ендіру саласында озық отандық және шетелдік тәжірибені зерделеу және жүйелендіру дағдылары болуы тиіс;

Пәннің мақсаты: «Сапа жүйесі» пәнін зерделеу мақсаты студенттердің сәйкес салалардағы кәсіпорындарда және ұйымдарда сапа жүйелерін әзірлеу, құру және еніру бойынша білім алуы болып табылады.

Курс авторы

Фотография преподавателя #1

Таттибаева Дамира Бактияровна

«Тағам өнімдерінің сапасы және қауіпсіздік» кафедрасында аға оқытушысы, PhD

Оқыту пәндері:

Бакалавриат:

1.Квалиметрия

2. Бірдейлестіру және тағам өнімдерін бұрмалауы

3. Өнім және процестер сапасын басқарудың статистикалық әдістері

4. Сапа жүйесі

5. Ауыл-шаруашылық өнімдерін сертификаттау

6. Тағам өнімдерінің сапасы және қауіпсіздігі (қазақша, орысша)

Внести в список