
Токтамысова Айман Байбатыровна
б.ғ.к., доцент м.а. Алматы технологиялық университетінің «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасы» кафедрасы. Жалпы еңбек өтілі – 21 жыл. Жарық көрген 40-тан астам ғылыми және әдістемелік жұмыстары бар. Ғылыми зерттеу бағыты «Сүт және сүт қышқылды өнімдердің сапасы мен қауіпсіздігін зерттеу» тақырыбында жүргізілген жұмыстар бойынша алынған зерттеу нәтижелерін алынған патеннтер арқылы көруге болады: «Способ производства экстракционной фосфорной кислоты.» Инновационный патент РК №26378 на изобретение. Бюл. №11, 15.11.2012 г., «Способ получения целебного продукта из кумыса» Авторское свидетельство, №75765, 06.01.2012 г., Способ производства кумыса из сухого кобыльего молока. Авторское свидетельство, №75769, 06.11.2012г., «Способ консервирования сухого кобыльего молока.», Авторское свидетельство, №75751, 06.01.2012.