Перейти к основному содержимому

КУРС ТУРАЛЫ ҚЫСҚАША МӘЛІМЕТ

Тағамдық жүйе химиясы (белоктар, көмірсулар, липидтер, минералдық заттар, витаминдер және т.б.) технологиялық ағымға және осы қоспалардың бір-біріне әсерінің физика-химиялық құрамының тағамдық жүйедегі өзгерістері. Толыққанды және қалыпты жағдайда ағзаға қажетті белоктар, көмірсулар, липидтер, минералдық заттар, дәрумендермен, тағамдық қышқылдармен, сумен, ферменттермен, тағамдық және биологиялық қоспамен қамтамасыз ету. тамақ өнімдерін әзірлеудегі дәстүрлі және жаңа тағамдық жүйесінінің химиялық құрамын оңтайландыруға жүйелік тәсіл жасау.

"Тағам" курсының негізгі мақсаты технологиялық әсер етуден туындайтын химиялық және биохимиялық процесстерге сараптама жасауды, технологиялық өңдеу, сонымен қатар сақтау және тасмалдауда болатын көрсеткіштерді анықтау.

Білім алушыға қойылатын талап

Білім алушылардың ағымдық бақылаудың мақсаты оқу процесінің максималды тиімділігін қамтамасыз ету, білім алушылардың өзіндік жұмыстарын жетілдіру, оқуға және оқу пәніне қатысты олардың мотивациясын көтеру болып табылады. Білім алушылардың ағымдық бақылауы пәннің әрбір тақырыбы бойынша өткізіледі және аудиториялық және аудиториялық емес сабақтардың білімін бақылауын қамтиды.

Внести в список