Перейти к основному содержимому

Тағам өнімдерін технохимиялық бақылау

Запись на курс закрыта

Оқу пәнінің сипаттамасы

Пән қолданыстағы нормативті-техникалық құжаттар негізінде өндіріс нормалары мен ережелеріне сәйкес жоғары сапалы өнімді, тамақ және биологиялық құндылықтарды қабылдау, сақтау және сату кезінде шикізатты қайта өңдеу кәсіпорындарының өндірістік тәжірибесінде технологиялық бақылау және өнім сапасын басқару мәселелерін қарастырады. Технологиялық және санитарлық-гигиеналық қамтамасыз ету

Пәнді оқыту мақсаты

Пәнді оқыту мақсаты студенттерде шикізат сапасының ішкі бақылау сапасын, жартылай фабрикаттардың өндірістік бақылауын, өндірістік технологиялық және ұйымдастырушылық басқару қызметі аясында технологиялық процестер мен дайын өнімнің параметрлерін тиімді жүргізуде және оны ұйымдастыруда кәсіби міндеттерді шешуде іскерлік пен қажетті білімді қалыптастыру болып табылады

Пән бойынша оқыту нәтижелері

- тамақ өнімдерінің биохимиялық сапа көрсеткіштерін бақылайды, тамақ өнімдерін өндіру және өңдеу саласында ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізеді, тамақ өнімдері үлгілеріне зертханалық талдау жүргізеді; - шикізат пен дайын өнім сапасының негізгі көрсеткіштерін, олардың өзара байланысын тізімдейді; - кәсіпорында сапаны бақылау қызметін ұйымдастырудың заманауи әдістерін қолдана алады; - өндірістегі сапаны бақылау тәртібін анықтайтын негізгі нормативтік құжаттарды түсінеді; - бақылануы қажет технологиялық процестің шикізаты мен аралық өнімдерінің параметрлерінің жиынтығын, технологиялық процестің «сыни бақылау нүктелерін» іздеуді, технохимиялық бақылауды жүзеге асыру үшін қажетті жабдықты таңдауды бағалайды; - шикізат пен дайын сапаның негізгі көрсеткіштерін экспериментальды анықтайды, «сыни бақылау нүктелерін» сәйкестендіре отырып, технологиялық желілердің модельдерін жасайды және талдайды; - зерттеу нәтижелерін жүргізеді және өңдейді.

Ссылки на видеолекции

Видео лекция 1

Видео лекция 2

Видео лекция 3

Видео лекция 4

Видео лекция 5

Видео лекция 6

Видео лекция 7

Видео лекция 8

Видео лекция 9

Видео лекция 10

Информация о преподавателе

Фотография преподавателя #1

Жельдыбаева Айнур Амангельдиновна

Сениор-лектор кандидатхимических наук Местоположение кафедры (корпус, кабинет) г.Алматы, пр.Райымбека 348/5, корпус 2А, кабинет 605 Телефон кафедры тел.8(727) 3967161 (вн.118)