
Байысбаева Меруерт Пернебайқызы
т.ғ.к., доцент Алматы технологиялық университетінің «Астық өнімдері және өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасы қауымдастық профессоры. Жалпы еңбек өтілі – 1ұ жыл. Жарық көрген 130-дан астам ғылыми және әдістемелік жұмыстары, оның ішінде 1 өзінің жеке «Нан өнімдерінің технологиясы», 2018 ж, 28 б.п тұратын оқулығы, 1 авторлармен бірігіп «Өңдеу өндірістерінің технологиясы» 2013 ж. 39,5 б.п. оқулығы, «Наубайхана кәсіпорындарын жобалау», «Наубайхана өндірісінде қолданылатын шикізаттар мен материалдар» 2 оқу құралы, 1 монография «Нан өндірудің инновациялық технологиясы», 1 ағылшын тіліндегі монография «Purification of waste gases in the production of wet process phosphoric acid» және «Нан, макарон және кондитер өндірістері технологиясы» оқу-әдістемелік жұмыстары бар. Ғылыми зерттеу бағыты «Ұнды өнімдердің технологиясын ғылыми дамытудың ғылыми негіздері» тақырыбында жүргізілген жұмыстар бойынша алынған зерттеу нәтижелерін алынған патеннтер арқылы көруге болады: «Способы производства хлеба» ҚР № 15734. 14.05.2005ж, «Способы производства хлеба и хлебобулочных изделий» ҚР № 15752. 14.05.2005ж ҚР 2 патенті және 1 ҚР 26704. 15.03.2013, бюл. №03, «Способ производства слоеных лепешек» ҚР инновационный патенті және ҚР. 16.11.2015, № 30580. бюл. №11. «Способ производства слоеного теста» 1 ҚР патенттерінің иесі. meruert_80@mail.ru