Перейти к основному содержимому

Cүт және сүт өнімдерін өндірудің физико-химиялық және биохимиялық негіздері

Запись на курс закрыта

Курстың мақсаты:

Сүт өндірісінде шикізат ретінде қолданылатын сүттің құрамы мен физикалық қасиеттерін қарастыру, сүт өндірісінде жүретін негізгі химиялық, биохимиялық, физико-химиялық процесстерге көңіл бөлу, сүттің жеке түрлерінің технологиясын қарастыру.

Сүт өнімдерін өндірудің негіздері, сүттің құрамдас бөліктерінің биохимиялық өзгерістері болып табылады. Осыған орай, «Cүт және сүт өнімдерін өндірудің физико-химиялық және биохимиялық негіздері» курсында сүттің құрамы, құрылымы, биологиялық құндылығы, функционалдық қасиеттері және сүтті сақтау және өңдеу кезіндегі компоненттерінің биохимиялық өзгерістері зерттеледі.

Студенттерге сүт және сүт өнімдерін өндірудің физико-химиялық және биохимиялық негіздері туралы білімдерді қалыптастыру.

Курстың авторы

Фотография преподавателя #1

Акилова Фатима Есимхановна

Алматы технологиялық университетінің «Тағам өнімдерінің технологиясы» кафедрасының аға оқытушысы. Жалпы еңбек өтілі – 8 жыл. Жарық көрген 40 - тан астам ғылыми және 6 әдістемелік нұсқаулықтар авторы. fatim61@mail.ru