
Абильмажинова Назым Кылышбековна
Лектор кафедры «Технология продуктов питания» Кафедраның орналасқан жері (ғимарат, кабинет) Алматы қаласы, Райымбек көшесі348/5, 2А корпус, 208 кабинет Кафедра телефоны 396-71-33, ішкі 109
Шикізат сапасын кіріс бақылауды, жартылай фабрикаттарды өндірістік бақылауды, технологиялық процестердің параметрлерін және дайын өнімнің сапасын басқаруды ұйымдастыру және жүзеге асыру дағдыларын қалыптастыру. 2.2 Пәнді оқыту міндеттері: - шикізат пен дайын өнімнің органолептикалық, физика-химиялық қасиеттерін зерттеу; - шикізат пен дайын өнімді зерттеу әдістерімен танысу; - заманауи зертханалық жабдықтармен және аспаптармен, шикізат пен дайын өнімнің қасиеттерін зерттеу саласындағы отандық және шетелдік ғылым мен техниканың заманауи жетістіктерімен танысу; - студенттердің зияткерлік қабілеттерін және логикалық ойлау қабілетін дамыту
шикізат пен материалдар сапасын Кіріс, операциялық және қабылдау бақылау қызметтерінің жұмысын сипаттайды; - сапа көрсеткіштерін анықтау әдістерін қолданады (денситометрия, рефрактометрия, хроматография, фотоколориметрия, спектрлік талдау және т. б.); - құрғақ заттарды, ылғалдылықты; ақуыздардың, майлардың, көмірсулардың, спирттің, күлдің, минералды қоспалар мен хлоридтердің, ұшпа қышқылдардың, дәрумендердің құрамын; қышқылдығын, сілтілігін анықтайды; - ет және балық өнеркәсібі өнімдерін өндіру үшін шикізаттың дұрыс салынуын анықтайды; - ет және балық өнеркәсібі өнімдерін өндіруде нормативтік құжаттаманы, регламенттерді пайдаланады; - технохимиялық бақылау зертханасының жұмысын ұйымдастырады
Лектор кафедры «Технология продуктов питания» Кафедраның орналасқан жері (ғимарат, кабинет) Алматы қаласы, Райымбек көшесі348/5, 2А корпус, 208 кабинет Кафедра телефоны 396-71-33, ішкі 109