Перейти к основному содержимому

Ғылыми және жобалық зерттеулер

Запись на курс закрыта

Курстың мақсаты

Біліс алушыларға ғылыми зерттеулер әдістері мен әдістемелері туралы кешенді пікір, өз бетінше ғылыми жұмыс жүргізу, зерттеулер мен эксперименттерді жүргізу дағдылары туралы кешенді түсінігін қалыптастыру.

Курстың қысқаша сипаттамасы

Тағам технологиялары саласындағы заманауи үрдістер. Ғылыми-зерттеу жұмысының әдістемесі мен орындалу тәртібі. Ғылыми зерттеудің бағыты мен тақырыбын таңдау. Ғылыми-техникалық және патенттік ақпаратты іздеу, жинақтау, өңдеу әдістемесі. Ғылыми-техникалық ақпарат орталықтары туралы түсінік. Ғылыми-техникалық ақпарат көздері. Кітапхана мекемелеріндегі әдебиеттерді жүйелеу принциптері. Библиография және библиографиялық сипаттамаларға арналған нормативтік құжаттар. Әдебиеттер таңдау, аннотацияларды, рефераттарды, шолуларды қолдану. Каталогтармен жұмыс.

Автор туралы

Фотография преподавателя #1

Матибаева А.И.

АТУ «Тағам өнімдерінің технологиясы» кафедрасының қауымдастырылған профессоры, техника ғылымдарының кандидаты; Алматы технологиялық университетінде оқу - педагогикалық тәжірибесі бар; жалпы еңбек өтілі 16 жыл, педагогикалық еңбек өтілі 15 жыл; сабақ беретін пәндер: Азық-түлік тауарларын тану жәнес сараптау; Ғылыми және жобалық зерттеулер, Жаңа тағамдар өнімдерін жасау. 100-ден астам ғылыми мақалалары жарияланған. e-mail: matibaeva@bk.ru